Web Analytics

Hosting

Hosting

Wat is hosting en waarom heb ik het nodig?Veel mensen horen het woord "hosting" en denken dat het een soort feestje is. Maar in de context van websites verwijst hosting naar de server waar je website op staat. Zie het zo als je website een huis was, dan zou je domein het adres zijn en hosting de grond waarop het huis is gebouwd. Om je website online zichtbaar te maken voor mensen, moet je een domein hebben en hosting

Soorten hosting Er zijn verschillende soorten hosting, en welk type je nodig hebt hangt af van de grootte en omvang van je website en van je budget. De drie belangrijkste soorten hosting zijn gedeeld, VPS en Dedicated Gedeelde hosting Gedeelde hosting is precies hoe het klinkt je website deelt een server met andere websites.

Dit is de meest betaalbare optie, maar het betekent ook dat je minder controle hebt over je serveromgeving en dat je site kwetsbaarder kan zijn voor aanvallen VPS Hosting VPS staat voor Virtual Private Server. Bij VPS hosting deelt je website een server met andere websites, maar elke website heeft zijn eigen virtuele ruimte met eigen middelen. Deze optie geeft je meer controle over je serveromgeving dan shared hosting, maar is nog steeds betaalbaarder dan dedicated hosting Dedicated Hosting Dedicated hosting betekent dat jouw website de enige is op de server.

Deze optie geeft je volledige controle over je serveromgeving, maar is ook de duurste optie

Conclusie


Hosting lijkt misschien een ingewikkeld concept, maar het is eigenlijk heel eenvoudig. Om je website online zichtbaar te maken, moet je een domein hebben en je moet hosting hebben. Je hosting is in wezen de grond waarop je website is gebouwd, en er zijn verschillende soorten hosting voor verschillende behoeften en budgetten.

Dus of je nu net begint met je eerste website of je bestaande site wilt upgraden, zorg ervoor dat je het juiste type hosting kiest voor jouw behoeften.

Wiki over hosting

Link toevoegen

Link toevoegen